Kæmpegræskar

Verdens største grøntsag!!

Det er spændende at dyrke kæmpegræskar. At følge den enorme grokraft fra et lille frø bliver sået i april måned, mens det vokser til en KÆMPE klump på 100, måske 200 – 300 kg. i oktober måned, er dybt fascinerende. I 2003 havde Politiken en konkurrence, hvor man kunne deltage i dyrkningen af Danmarks største græskar. Jeg var med og købte frø af brødrene Lund, som var initiativtagere til DM 2003. Jeg havde 2 planter med et græskar på hver og de vejede henholdsvis 148,5 kilo og 145 kilo. I oktober måned kørte vi til Sorø, hvor vejningen skulle forgå. Det rakte til en 2. plads.

Kæmpegræskarrene er af sorten ?Atlantic Giant?. Læs alt om kæmpegræskar og dyrkning på brødrene Lunds hjemmeside (www.xlg.dk).

Kæmpegræskar Pumpkin Græskar GræskarhavenHer sidder jeg med græskarhavens største græskar på 148,5 kg.

Billedet er taget af Steen Holm fra Lokalavisen.


Kæmpegræskar 2004

Kæmpegræskar Pumpkin Græskar GræskarhavenGræskarhaven havde i samarbejde med lokalavisen en konkurrence i Pandrup, hvor man kunne dyste om at dyrke kommunens største græskar.

Der var 25 deltagere og vinderen blev familien Steenstrup med et græskar på 58, 4 kg.

Græskarhavens største kom dette år op på 69 kg.

De glade vindere af konkurrencen i Pandrup. Mathias, Rolf og Peter.


Kæmpegræskar 2005

Kæmpegræskar Pumpkin Græskar GræskarhavenDette år blev det til en del mindre græskar. Græskarrene er høstet fra 2 planter.

De blev høstet og vejet den 16 oktober, det største vejede 62 kilo.

Herunder er Jeppe i gang med at udhule et af dem og græskarret med cigaren var med på den røde vogn til Handelstandsforeningens Halloween arrangement.

Det finder sted hver torsdag eftermiddag i efterårsferien på torvet i Pandrup. Her kan alle børn udhule et græskar og vinde præmier.


Kæmpegræskar Pumpkin Græskar GræskarhavenKæmpegræskar Pumpkin Græskar Græskarhaven

Kæmpegræskar 2006

Kæmpegræskar Pumpkin Græskar GræskarhavenFrilandshaven på DR2 holder DM i kæmpegræskar. Her blev Danmarks rekorden slået af Erik Lund med et græskar på 309 kg.

Jeg har 2 græskar med på ca. 90 kg. De fylder ikke meget ved siden af de store kæmper. Her er vi ankommet til Frilandshaven med et udvalg af græskarsorter til udsendelsen.


Kæmpegræskar 2007

Haveselskabet afholder i år DM. i samarbejde med brødrene Lund. Læs artiklen i haveselskabets blad ?Haven?.