Amerikansk gulerodskage

300 gr mørk farin
2 dl majsolie
4 æg
275 gr hvedemel
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk tvekulsurt natron
2 tsk kanel
350 gr revne gulerødder
1 dl rosiner
50 gr grofthak. valnøddekerner

Flødeglasur:
100 gr flødeost
50 gr smør
150 gr florsukker
1 tsk vanillesukker

Rør farin sammen med olie og pisk æggene i, ét ad gangen. Pisk til blandingen er lys og cremet. Bland mel med vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel og rør det i dejen. Tilsæt gulerødder, rosiner og valnøddekerner.

Læg bagepapir i en lille bradepande (30 X 23 cm) og hæld dejen i.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 185 gr. C i cirka 40 minutter. Lad kagen afkøle i formen.

Til glasur røres flødeost med smør, florsukker og vanillesukker til en ensartet masse og smøres på den afkølede kage.

NB: Opbevares koldt. Har lang holdbarhed.

Comments are closed.