Græskarmuffins

 • 400 g revet hokkaido, butternut, Rouge Vif d Etampe eller andre spisegræskar.
 • 400 g sukker4  æg
 • 1 knivspids salt
 • 300 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver med top
 • 1 tsk. stødt kanel
 • 25 g grofthakkede hasselnødder el. valnøddekerner.
 • 175 ml ekstra jomfruolivenolie, majsolie eller solsikkeolie.

Cremet glasur: ( eller flødeostglasur, som til amerikansk gulerodskage)

 • Skal af 1 citron og saft af ½ citron
 • 140 ml cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt.
 • 3 spsk. flormelis.
 • Korn af 1 vaniljestang

Forvarm ovnen til 180 grader.

Udkern græskarret og riv det på råkostjernet eller i foodprocessor. Rør sukker og olie sammen og pisk æggene i, ét af gangen. Pisk til blandingen er lys og cremet. Bland  mel, salt, bagepulver og kanel og rør det i dejen. Tilsæt revet græskar og nøddekerner.
Hæld dejen i 24 muffinsforme, så formene er fyldt ¾ op. Bag dem i ovnen i 20 minutter. Stik en kniv ned i dem for at se, om de er gennembagt. Lad dem herefter afkøle i 10 minutter. Bland ingredienserne til glasuren og kom den oven på de afkølede muffins. Pynt med revet citronskal eller til børn, sjove Halloween figurer/krymmel.

Skriv et svar